Unilever tilbakekaller populære hårpleieprodukter på grunn av frykt for at kreftfremkallende kjemikalier kan "forsterkes"

Unilever annonserte nylig en frivillig tilbakekalling av 19 populære rense-aerosolprodukter som selges i USA på grunn av bekymring for benzen, et kjemikalie kjent for å forårsake kreft.
I følge US Department of Health and Human Services kan eksponering for benzen, som er klassifisert som et kreftfremkallende for mennesker, oppstå ved innånding, svelging eller hudkontakt og kan forårsake kreft, inkludert leukemi og blodkreft.
I følge Centers for Disease Control and Prevention utsettes folk for benzen på daglig basis gjennom ting som tobakksrøyk og vaskemidler, men avhengig av dosen og eksponeringslengden kan eksponering anses som farlig.
Unilever sa at de tilbakekaller produktene "av forsiktighet" og at selskapet ikke har mottatt noen rapporter om bivirkninger forbundet med tilbakekallingen til dags dato.
De tilbakekalte produktene ble produsert før oktober 2021, og forhandlere har blitt varslet om å fjerne de berørte produktene fra hyllene.
En fullstendig liste over berørte produkter og forbrukerkoder finner du her. Selskapet sa i en pressemelding at tilbakekallingen ikke vil påvirke Unilever eller andre produkter under dets merkevarer.
Tilbakekallingen ble gjort med kunnskap fra US Food and Drug Administration. Unilever oppfordrer forbrukere til umiddelbart å slutte å bruke aerosol-renseprodukter og besøke selskapets nettside for refusjon av kvalifiserte produkter.


Innleggstid: Nov-03-2022